I never really liked cafeterias. The American cafeteria must've scarred me for life with their tough mystery meat hamburgers, overcooked hotdogs, and greasy pizzas. The one at my school didn't seem too bad. Afterall they even sell wine! I was up for the challenge
But it wasn't really the childhood horror that kept me away from cafeterias: it's the price. Usually student cafeteria are cheap - that's what it's intended for. Oh no, not Geneva. A standard lunch costs on average 11CHF (appx $13). Even in the heart of the financial districts of Tokyo, I can find a place to have a proper lunch with this sticker price! But in any case I needed to try it out at least once.
日本で言うと食堂とは安い・早い・うまいの三拍子だけど、アメリカは安い・遅い・まずいが基本。学校では一応給食が食べれるカフェテリアは存在した
ものの日本の給食のイメージからは程遠く、脂っこいピザやらチーズと謎の肉が入ったブリトーなどありえないメニューが多くて親にせがんで毎日お弁当持参し
てました。そのトラウマからか欧米のカフェテリアはなんとなく信用できない 笑。
でも一度ぐらいは今の学校の学食を食べてみようと思ってみたのでいざ決行。数名のコックさんたちが数種類のメニューを毎日てきぱきと作っているのはこの数ヶ月間よーく観察していたのでとりあえずアメリカのような手抜き料理ではなさそう・・・・
It's not too bad at all, there was Cordon Bleu with a side dish of couscous and vegetables for 10CHF. The chefs were very friendly too, making fun of me for being not brave enough to ask for Brussels sprouts instead of eggplants (which they initially dumped on my plate!). But it is questionable whether or not I'll have school lunch again, it's a huge burden for my wallet. For now, I'll stick to my homemade bentos.
フライパン料理・オーブン料理など数種類から選んだのがスイス(兼フランスアルプス地方)の伝統料理コードンブルー。鳥のささ身をチーズとハムで巻
き、衣を付けてフライにする。いわゆるささみフライの豪華版。相変わらずたどたどしいフランス語で注文。勝手に茄子の和え物をプレートに載せたので「あ
のー芽キャベツも少しもらえませんか?」と言ったら「なーんだ、それならそうと早くいってもらわなきゃ困るよハッハッハッ(全部聞き取れなかったので推
測」。なんとも陽気なスイス人コック 笑。
肝心の味は
うん、普通にうまい。
けどこれで1200円 orz 以前働いていた六本木でさえプラス500円で前菜・メイン・デザート・ドリンク付きのランチが食べれるのに・・・でも学食でこの値段なのであれば普通の職場の学食とかビジネス街でのランチいくらするんだろう・・・恐るべしスイス。
Another scary thought is, if a school lunch costs 10CHF, what do "normal" lunches costs? Oh Switzerland, your ludicrousness makes me laugh sometimes!
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